Cordyceps sinensis s neuvěřitelným životním cyklem
Ještě jste neslyšeli o této fascinující houbě se zvláštním vzhledem i způsobem existence? Názvy „čínská housenka, Himálajské zlato či houba dlouhověkosti“ mnoho neprozrazují ...
Inovativní LIPO C (Lipozomální vitamin C)
Vitamin C (kyselina askorbová) je již dlouho uznávaný a schopný zlepšit imunitní funkci a snížit závažnost a trvání nachlazení a chřipky. Že vitamin C je nezbytný pro optimální fungování imunitního systému a celkové zdraví je obecně známé. Potvrzuje to fakt, že vitamin C je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších doplňků stravy na celém světě. Právě nízký obsah tohoto vitaminu v zpracovaných potravinách vyžaduje jeho pravidelné doplňování. Kromě posilování imunity a zkracování trvání nachlazení hraje důležitou roli při hojení ran, zlepšování funkce mozku a podpoře pevnosti kostí.
Vitamin A - a vidím...
Vitamin A - Retinol, byl objeven v roce 1916. Ale až o 15 let později byla určena jeho chemická struktura. A dalších 15 let trvalo, než jsme se ho naučili vyrábět synteticky (ve formě acetátu). V obchodech s výživovými doplňky je poměrně vzácný, což je zvláštní, protože jeho nedostatek může vést až k šerosleposti.
B5 - strážce vitality a krásy
„Je to jen další vitamín... nebo?“ pomyslí si asi každý z nás, ale čím více se o kyselině pantothenové dozvídáme, tím více nás fascinuje. Vitamín B5 má prioritní úlohu při přeměně jídla na energii, podporuje soustředění, duševní pohodu a dokonce i regeneraci pokožky. Bez něj by tělo nedokázalo správně produkovat hormony, ani bojovat se stresem. Je to zároveň látka, která se ukrývá v každé buňce našeho těla, provází nás od narození a podílí se na dostatku energie, na zdraví pokožky i na bystrosti mysli. Ačkoli ji možná přehlížíme, její význam je nepopiratelný a její název není náhodný. Pochází z řeckého slova „panto“, což znamená „všude“. A skutečně, je všudypřítomná, nenahraditelná a tak trochu záhadná. Pokud začneme zkoumat, v čem se tento esenciální vitamín nachází, tak jsou to vejce, ořechy, celozrnné produkty, měkkýši, avokádo, losos, játra, ledviny, hovězí maso, kvasnice, zelenina... A pokud jsme si právě uvědomili, že naše strava je chudá na tyto potraviny, měli bychom se rozhodnout pro doplnění B5-ky. Následně už po několika dnech bychom si všimli změnu. Probudili bychom se s větší energií, mysl bychom měli jasnější a dokonce bychom viděli zlepšení pleti. Kolegové by nepřehlédli, že pracujeme rychleji, jsme kreativnější a méně vystresovaní. Kyselina pantothenová nám pomůže dostat se zpět do formy. A pro nás to už nebude jen nějaká látka ze seznamu vitamínů.
Je jód nezbytný? ... Jód - Kelp
Jód je stopový prvek, který hraje zajímavou roli ve zdraví, kterou spojujeme se štítnou žlázou. Nachází se přirozeně v mořském prostředí a jedním z nejbohatších přírodních zdrojů jódu je mořská řasa Kelp, známá také jako „Chaluha bublinatá, norská Laminaria“, která se po staletí používá v tradiční medicíně i kuchyni. Kelp dokáže absorbovat velké množství jódu přímo z oceánu. Tělo potřebuje jód k tvorbě hormonů štítné žlázy, bez nich by toho moc nefungovalo ... náš metabolismus by nefungoval správně, energie bychom měli málo a naše mysl by byla otupělá.
Multitalent Multivitamín
Je užívání multivitamínů jen způsob, jak mít drahou moč? Jinými slovy: pokud místo jednotlivých suplementů a zodpovědného dávkování dáme vše do jedné krabičky - bude to mít smysl? Ano i ne - podívejme se na to.