Účinky
Podporuje zdraví kloubů a zlepšuje pohyblivostPůsobí jako silný protizánětlivý prostředekUlehčuje přirozené detoxikační procesyPodporuje zdravou pokožku a vlasyZvyšuje buněčnou energii a celkovou vitalitu
| Účinná látka | V denní dávce | % Ref |
|---|---|---|
| Vitamin K2-MK7 (menachinon) | 80 mcg | 106.67% |
| Vitamin D3 (cholekalciferol) | 400 IU | 200.00% |
Složení: Vitamin K2 (MK7 - menachinon), vitamin D3 (cholekalciferol), objemové činidlo: mikrokrystalická celulóza, tobolka ze želatiny.
Přečtěte si nejnovější zprávy o kvalitních doplňcích stravy, vitamínech, imunitě a zdraví.
Pokud jste aktivní na sociálních sítích, pojem Ostropestřec mariánský vám už určitě není cizí. Jedná se o fenomén roku 2024, reklamy na tuto "zázračnou bylinu" jsou všude kolem. Na rozdíl od jiných doplňků stravy není nikdo, kdo by zpochybňoval účinky této rostliny. Liší se pouze názory na jednotlivé produkty a způsoby jeho zpracování. V čem tedy spočívá zázrak tohoto bodláku?
Jablečný ocet je jedním z nejoblíbenějších přírodních produktů s širokospektrálními zdravotními benefity. Jablečný ocet je již po staletí vyhledávaný pro své příznivé účinky na zdraví, včetně podpory trávení, regulace hmotnosti, udržování stabilní hladiny cukru v krvi a zlepšení kardiovaskulárního zdraví.
„Žlutá jiskra“, která pohání naše tělo, je vitamín B2 - riboflavin, (z lat. flavus „žlutý“) byl poprvé izolován z mléka a zpočátku pojmenován lactoflavin. Jeho výjimečnost si vědci všimli díky tomu, že pod UV světlem přirozeně fluoreskuje, což jim pomohlo lépe pochopit jeho distribuci v přírodě. Ale zvláštní nebylo jen jeho tajemné světlo, co přilákalo pozornost vědců. Skrývá v sobě moc přeměňovat potravu na životní sílu. Riboflavin, alias vitamín B2, se nehraje jen na pěknou fluorescenční molekulu, ale je důležitý v buněčném metabolismu.
Kolagen je v podstatě bílkovina, kterou si lidské tělo dokáže vyrobit samo, protože ji nutně potřebuje pro správné fungování chrupavek, žláz, kloubů, ale i kostí, svalů a pokožky. Ze všech bílkovin v našem těle je právě kolagenu nejvíce (až 30 %). Pokud nejste závislí na sociálních sítích, kolagen opravdu nepotřebujete, dokud vás nezačnou náhle bolet šlachy, kolena, vazy... Protože pokud máte správnou, vyváženou stravu a dostatek pohybu, vaše tělo by si ho mělo vytvořit dostatek. Jenže...
Proč právě kolagen + C + kyselina hyaluronová ? Stručně řečeno, jde o elixír mládí, ten přesně charakterizuje kombinaci 3 silných antioxidantů. Vzájemným propojením složek se zvyšuje podpora zdraví a nejen pleti (jak se může zdát). Už v mládí se množství kolagenu a kyseliny hyaluronové snižuje. Tímto triem je pomůžeme bezpečně doplnit a dosáhnout zdravou pleť, pokožku, kosti, klouby, žíly, pevné vlasy a nehty. Vitamín C je potřebný pro biosyntézu kolagenu (i přeměnu bílkovin) a jeho efektivní využitelnost. Probereme si to na drobné, protože i zde platí doslovně, že všechno se vším souvisí...
Možná je to vyhoření ... to je současný popis stavu, když se cítíme jinak. Když káva, kterou jsme milovali, už nefunguje a odpoledne nás přepadá nesnesitelná únava, kdy večer už nemáme sílu na nic, ani na sport, ani na přátele. A už vůbec na další den v práci. Odbornice na výživu by při dalších zjištěních našeho jídelníčku vystihla tento stav slovy - „ Máš nedostatek thiaminu (B1-tky), který je nezbytný pro správné fungování nervového systému a přeměnu jídla na energii. Tvoje strava je plná zpracovaných sacharidů, ale téměř bez B1. A když thiaminu tělo nemá dost, můžeš pociťovat únavu, zapomínání, podrážděnost, ba dokonce i úzkosti. A kofein? Ten thiamin v těle ještě více vyčerpává!“ Jistě by nás nenapadlo, že tento stav může být způsoben „banalitou“. Vždyť mnozí thiamin neregistrujeme, přiznávám byl to i můj případ. Tento první z objevených vitamínů v roce 1912 pojmenoval pojmem vita (potřebný pro život), amin (látky, které obsahují dusík), polský biochemik Funk. Od té doby získal více jmen, jako aneurin a už 25 let ho voláme thiamin. Je esenciální, čili se nedá syntetizovat a musí pocházet ze stravy. Zní až hrozivě, že bez něj bychom nepřežili déle než pár dní, nanajvýš týdnů. Je to tím, že tělo si ho nedokáže ukládat na delší dobu a je nezbytné zajistit jeho příjem pravidelně, protože je nenahraditelný pro správné fungování organismu. Naopak jeho dostatek pomáhá zlepšit koncentraci a paměť.